Nieuw: schoolverlichting programma van Spiekr

Schoolverlichting? Je denkt wat is dat?
Schoolverlichting is een initiatief om een cultuur van verstilling en inspiratie te stimuleren binnen het onderwijs. Scholen die meedoen beginnen met yoga, meditatie of mindfulness waardoor kinderen kunnen ontspannen, opladen en kunnen openstaan voor inspiratie. Naast de cognitieve vakken komt er op deze manier ruimte voor de gevoelswereld van kinderen en het ontwikkelen van essentiële levenskunsten. Wereldwijd experimenteren meer dan 10.000 scholen met verstilling en de resultaten zijn fantastisch.

Regelmatige meditatie leidt tot meer geluk, focus en zelfvertrouwen. Het vermindert stress, geweld, pesten en de schoolresultaten gaan omhoog.
De docent doet actief mee, en de lessen worden gegeven in het eigen lokaal, aan de tafels van de kinderen. Op deze manier kan de leraar oefeningen later zelf ook makkelijk toepassen.

Dit programma wordt verzorgt door Sanne Alkema. Sanne is in de Advanced Study Schoolverlichting  door De Nieuwe Yogaschool vanuit verschillende expertises – (kinder)yoga en meditatie, pedagogie, psychologie – opgeleid om zowel kinderen als leerkrachten/ pedagogisch medewerkers  te begeleiden en te inspireren om de instrumenten van yoga, meditatie en mindfulness op een veilige manier in de klas te kunnen toepassen.

Lees verder