Yoga voor peuters en/of kleuters

Yoga op jouw IKC voor de peuter-kleutergroep?

Een goede doorstroom van de  speelleergroep naar de kleuterklas?

Jonge kinderen hebben veel te ontdekken. Ze ontdekken heel actief en bewegelijk de wereld. Een belangrijk onderdeel van deze ontdekkingsreis is hun eigen lichaam, energie, ademhaling en motoriek. Door yoga komen de kinderen meer in contact met zichzelf en hun innerlijke wereld. Dat maakt ze beter bestand tegen de – soms ingewikkelde – buitenwereld. Er wordt aandacht voor de  sociaal-emotionele ontwikkeling, de fijne- en grove motoriek en het lichaamsbewustzijn.

We werken altijd aan de hand van prentenboeken als anker in de les. Op deze manier speelt taalontwikkeling een grote rol tijdens de yogalessen. Samen met het kindcentrum kiezen we de boeken uit die aansluiten bij het thema dat momenteel speelt. Zo sluiten de lessen aan bij het lesaanbod van het kindcentrum en is de yogales een verlenging op het bestaande aanbod.

De les eindigt altijd met een moment van stilte, door middel van een begeleide eindontspanning. Kinderen leren hierdoor hun rust te vinden gedurende de dag.

“Kinderen leren zichzelf en hun lichaam beter kennen én rust en vertrouwen te ervaren”

  • Lesduur: 25 minuten
  • Voor wie: Voor de onderbouw groepen, optie is ook de speelleergroepen combineren (doorgaande leerlijn)
  • Groepsgrootte: maximaal 8 (peuters en kleuters gemixt is een optie, wil de school de doorgaande leerlijn erbij trekken)
  • Periode/frequentie: wekelijks. Het kan binnen 1 periode/thema. Het kan ook op ieder ander gewenst moment in het schooljaar
  • Kosten: op aanvraag

Wil je weten wat Spiekr voor jou kan betekenen?

Neem dan contact op voor het maken van een afspraak voor een vrijblijvend (intake)gesprek. We bespreken graag wat er mogelijk is en past bij jouw situatie.