Training Intervisie

Intervisie
Als professionals kun je leren van elkaar. Intervisie is een mooie en leerzame manier om met een groep professionals over een situatie, die in de praktijk heeft plaatsgevonden, in gesprek te gaan. Je zult de situatie uit de praktijk leren verbinden met wat dit zegt over jouw rol in de situatie. We zullen diverse methodieken doornemen en direct toepassen. Op deze manier wordt een ervaring uit de praktijk een leerzame ervaring.

Opbouw
Er  wordt gestart met een vrijblijvend oriënterend gesprek met de opdrachtgever om de wensen en behoeften in kaart te brengen. Op deze manier kan de beste training worden samengesteld.

In totaal bestaat de training per groep uit ongeveer 4 tot 5 activerende bijeenkomsten van ongeveer 2 uur per keer. Dit is afhankelijk van de ervaring van de groep. Maatwerk wordt hierin geboden. De eerste bijeenkomst zal in het teken staan van kennismaken en het maken van afspraken met elkaar. In de bijeenkomsten erop zullen wij aan de slag gaan met het toepassen van de methodieken in de praktijk aan de hand van een situatie, die één van de deelnemers heeft mee gemaakt. Na een half jaar kan de intervisor nogmaals aansluiten om het proces te monitoren en te evalueren en waar nodig te helpen. Dit is dan de 4e of 5e bijeenkomst. Door op deze manier te werken gaan we direct concreet met elkaar aan de slag. Het uiteindelijke doel is dat jullie als intervisie-groep zelfstandig verder gaan.

Voor wie?
Iedereen kan intervisie gebruiken, wat iemands functie ook is en hoeveel ervaring iemand ook heeft. Voorkeur heeft wel dat de beroepsgroep grotendeels overeenkomt, zoals een groep pedagogisch coaches, jeugdhulpverleners of een groep leerkrachten. De training is er voor groepen die met intervisie aan de slag willen gaan. Dit kan ook online. De groepen zullen bij voorkeur (maximaal) uit ongeveer 7 tot 8 personen bestaan.
Goed om te weten, intervisie is geen teamcoaching. Intervisie is gericht op concrete situaties uit de praktijk terwijl teamcoaching meer is gericht op het (onderlinge) teamproces.

Daan Katoele zal de training verzorgen. Hij is geregistreerd supervisor bij de LVSC, de beroepsvereniging voor supervisoren en coaches. Aan het eind van de bijeenkomsten ontvangt de deelnemer een deelnamecertificaat. die eventueel kan worden ingeleverd bij een beroepsvereniging, zoals bijvoorbeeld het SKJ.

Vragen?
Voor inhoudelijke vragen of een vrijblijvend intakegesprek kun je contact opnemen met Spiekr!

Contact

Wil je rechtstreeks contact met Spiekr? Neem dan contact op via telefoonnummer 058-203 7130. Mailen kan natuurlijk ook: info@spiekr.nl of maak gebruik van onderstaand contactformulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.