Zij-instromers kinderopvang

In de kinderopvang is (bijna) structureel sprake van een tekort aan gekwalificeerde arbeidskrachten. Arbeidsmarktprognoses laten zien dat dit de komende jaren niet gaat veranderen. De sector zal buiten de gebaande paden moeten blijven zoeken naar versterking. Hier helpen we je graag bij. Of je nou een kandidaat hebt of bent die met aanvullend bewijs zich breder kwalificeert of juist werft op zij-instromers. Er is altijd een snelle regionale oplossing voorhanden.

Er zijn door de CAO partners verschillende routes ingericht voor ‘snelle’ kwalificaties. Dit gaat om gekwalificeerde trajecten, waarbij de kwaliteit getoetst is om in aanmerking te komen voor branche erkenning.

Welke routes?

Soms zie je door de bomen het bos niet meer. We maakten dit handige stroomschema om je verder te helpen:

Stroomschema downloaden in PDF

Ga direct naar

Pedagogiek 0-13 jaar voor zij-instromers

EVC traject startbekwame medewerker

Welke MBO instelling(en) zijn er in de regio?

In Friesland en Noordoostpolder?

Pedagogiek 0-13, hoe werkt dat in de praktijk?

Het UWV maakt als onderdeel van haar landelijke campagne onderstaand filmpje over onze scholing Pedagogiek 0-13 jaar voor zij instromers:

Werving en selectie?

Werven naar zij-instromers is als buiten de gebaande paden gaan. Immers jouw reguliere vacatureteksten en kanalen zijn afgestemd op reguliere instroom. We helpen je graag mee te denken over andere teksten en kanalen. We hebben hier voorbeeldteksten voor en kunnen je adviseren. Meer weten? neem gerust contact op.

Wist je dat…

Dat Spiekr naast de hulp bij de basiskwalificatie verschillende oplossingen heeft voor andere kwalificaties zoals:

Contact

Wil je rechtstreeks contact met Spiekr? Neem dan contact op via telefoonnummer 058-203 7130. Mailen kan natuurlijk ook: info@spiekr.nl of maak gebruik van onderstaand contactformulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.